dimecres, 2 de novembre del 2011

CRONICA MARATO I MITJA MARATO DE SANT LLORENÇ DE SAVALL

Aquest passat diumenge 30 d’octubre, s’ha celebrat la primera de les probes previstes al calendari de la Secció de Trail amb una assistència força  nombrosa de Piris.

La Marató de Sant Llorenç es un clàssic de les curses de muntanya que ja comte amb 17 edicions. A més, es celebren un seguit de probes on un  pot escollir en quina participar en funció de la distancia que es vulgui realitzar o el nivell d’entrenaments que es porti ja que hi ha tres possibilitats;  la exigent Marató amb un desnivell acumulat de 3.450 m. la ràpida Mitja Marató que en te 1.740 i la Popular cursa de San Jaume de 10 km. Això fa que sigui una bona alternativa per anar en grup.


Tant la Marató com la Mitja Marató s’endinsen per el parc natural de Sant Llorenç de Savall amb unes vistes impressionants  i un paisatge realment espectacular, pujant la Marató fins al Cim de la Mola a 1.104 m, Sent la Marató proba puntuable del Circuit Català de curses de muntanya. 


El dia comença ben aviat per tots, els despertadors sonen en alguns casos abans de les 5 del matí ja que la sortida de la Marató es a les 7h15 i ja es sap, esmorzar, viatge, visita al lavabo, recollida de  dorsals, etc…. Per sort l’hora s’ha canviat i no es fa tant dur al poder dormir una hora més.

Puntualment a les 7h15, sortida de la Marató amb més de 150 participants per uns carrers encara amb poc públic i un Sant Llorenç en silenci. Com es estranyament habitual, sortida molt ràpida encara que ja es sap que una cursa tant llarga fica a tothom al seu lloc, no es qüestió d’esvarar-se de bon principi.

Els controls, els avituallaments i els km van passant per un terreny força variat i encara sense grans desnivells a destacar;  pista, corriols,  grans roques, una llarga recta per la riera amb roca de riu solta que fa pesat el corre i seguidament  el començament del primer obstacle a superar, el Coll de la Grua on ja comencen les primeres mostres de cansament  i ja veus a molta gent patir de valent i que ja et prepara per començar a enfilar el que serà la pujada estrella, el cim de la Mola de 1.104 m. encara que pel camí anem trobant trams de baixada força tècnics com la canal que està passat el Coll d’Eres, molt tècnica i humida i encara que curta te la seva dificultat. A partir d’aquest punt comencem a enfilar l’ultima pujada important amb força pendent o ja es veu a algun participant mancat de forces. Un cop a dalt,  el camí es molt maco, fa un agradable vent fresquet  i vas carenejant veien unes vistes precioses fins a arriba a una última pujada on tens que grimpar per la roca. Un cop fas cim, comença una divertida baixada fins a la pista que porta a l’arribada, punt on s’uneixen les dues curses (la Mataró i la Mitja) i  on ja es comencen a afilar els ganivets per mantenir la posició. Aquest tram es força ràpid i dur, especialment per a les articulacions i muscles que ja van al seu límit desprès de 40 km i per el ritme,  que vulguis o no s’accelera, fins que de sobte apareix la carretera, el poble i una arribada plena de gent, molts participants en altres categories que ja han finalitzat el seu repte.

Per la seva part, la Mitja Marató començava a les 8h30  amb uns 500 corredors i encara que el circuit no te uns desnivells molt acusats, la seva rapidesa fan que sigui una cursa força dura si vols fer un bon temps i mantenir una bona posició.  De fet, comparteix una bona part del circuit de la Marató exceptuant, com a cosa principal,  la pujada a la Mola i sent una bona cursa per iniciar-se a les mitges maratons de muntanya per ser un traçat força assequible, amb bons avituallaments, un terreny variat i un bon ambient.  

En quant a resultats, destacar el tercer lloc a la general i primer de veterans a la cursa llarga del Javi Delgado  (encara que destaca no es la paraula en el seu cas ja que ens te acostumats a pujar sempre al podi) i el bon debut de molts Piris tant a la distancia Marató com a la distancia de Mitja Marató amb un excel·lent resultat. FELICITATS A TOTS, heu aconseguit el repte que tant heu preparat. Ara ja sabeu el que son aquestes distancies i tant sols resta seguir entrenant per millorar els resultats.

Us deixo el link dels resultats de les diferents curses tant els generals com els de les diferents categories amb més d’un TOP TEN dels de Vilassar (General Marató, Veterans Marató i General noies Mitja Marató).



XGT. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada