dilluns, 14 de novembre del 2011

BURRIAC XTREM 2011

Aquest passat diumenge dia 13 de novembre, s’ha disputat la 9a Cursa de Muntanya Castell de Burriac “Trofeu Pere Asturiano”, ara més coneguda com la BURRIAC XTREM 2011, organitzada pel Grup de Muntanya d’Argentona, que era l’última prova del 9è. Circuit Català de Curses de Muntanya de la Federació d’entitats excursionistes de Catalunya (FEEC).
Abans de començar la prova, un fort ruixat va marcar l’inici de la cursa, el qual va produir problemes de subministrament elèctric a tota la infraestructura que hi havia a la plaça Nova, punt de neuràlgic de la BURRIAC XTREM 2011. Aquesta circumstància va provocar un petit retard a la sortida.

Però al final, el dia va ser perfecte per què els 387 participants (351 corredors i 36 corredores), que van prendre la sortida, gaudissin d’una molt bona temperatura per córrer pels corriols (90% del recorregut) d’aquesta impressionant cursa, i xalar d’aquest meravellós entorn natural que està en el Parc Serralada Litoral, dins dels termes municipals d'Argentona i Cabrera de Mar.

El recorregut, de 24 kilòmetres 700 metres, amb desnivell acumulat de més de 2.500 metres, era el mateix de l’any passat, el qual, arran de les últimes precipitacions, estava en unes condicions excepcionals per la pràctica d’aquest esport.

La Cursa de Muntanya del Castell de Burriac sempre ha estat una de les curses més tècniques i dures de les que es fan fora de l’alta muntanya a Catalunya, sent cada cop més una de les curses obligades pel qui li agrada córrer per muntanya. La seva bellesa plàstica, envoltat d’una zona molt humanitzada, enamora a tots els corredors que la disputen.
Pel que fa als primers classificats en homes, cal destacar la gran lluita que va haver-hi des del principi per les places de podi. En Xavier Espiña (Centre Excta.Guissonenc), a partir del control núm. 4, situat sobre la Font d’en Quicu (km. 18), fins tot just llavors, no va poder imposar el seu ritme, això si, marcat molt i molt de prop per en Ahmed El Qayed (UEC de Tortosa) i en Javi Delgado (Ass. Esp. Centre Excta. de Vilassar de Mar). Durant tota la cursa, la diferència entre els tres corredors anava sempre als voltants del minut. Cal remarcar, i molt, la gran lluita que van mantenir per la segona posició en Ahmed El Qayed (UEC de Tortosa) i en Javi Delgado (Ass. Esp. Centre Excta. de Vilassar de Mar), fins ben bé a l’última recta abans de l’arribada, sent finalment el corredor de la UEC de Tortosa el que s’imposa per aconseguir ser segon en aquesta cursa.

Pel que fa a les dones, s'ha de destacar la gran cursa que ha realitzat la corredora de l’Unió Atlètica Terrassa, la Mònica Ardid, que des de el seu l’inici l’ha dominat amb molta autoritat i fins al final. En segona posició, a quasi deu minuts, ha quedat la corredora de l’Ass. Esp. Diedre, la Montse Martínez. La corredora del Club Excta. Uecanoia, la Lola Brusau, ha tancat les places de podi.

Uns quants integrants de la Selecció Catalana de Curses de Muntanya, actual Campiona del Món de Curses de Muntanya, van prendre part a la BURRIAC XTREM 2011.

Per últim, cal agrair la predisposició i l’excel·lent feina feta del Grup de Muntanya d’Argentona i tota la seva gent, aconseguint cada any posar el llistó més alt.